Fricandó de vedella amb bolets


Ingredients per a 4 persones:
1 ceba grossa
2 tomàquets madurs
1 gra d’all
750 gr. de llata de vedella (tallada a bistecs)
1l de brou vegetal, de pollastre o aigua
farina
oli d’oliva extra verge
sal
pebre
1/2 copeta de vi
Farcellet d’herbes: 1 branqueta de julivet, 1 fulla de llorer, 1 branqueta de farigola
Per la picada: 10-15 ametlles torrades i pelades, 2 grans d’all, julivert.
200 g. de bolets: rovellons, rossinyols, gírgoles, moixernons (frescos o deshidratats)

Preparació:
Lliguem amb un cordill de cuina les herbes (julivert, llorer i una branqueta de farigola) fent un farcellet.. Salpebrem i enfarinem lleugerament la carn i la coem uns segons a la paella. Col·loquem la carn en una cassola de terrissa o de ferro. A la paella posem la ceba tallada ben petita, un all tallat i quan començi a agafar color hi afegirem les herbes. Sense deixar de remenar, comencem a fer la picada al morter: hi posem les ametlles torrades pelades, julivert picat i 2 grans d’all petits. Quan la ceba estigui al punt afegim el tomàquet ratllat (deixem coure uns 10′ aprox.) Una vegada tinguem fet el sofregit, l’afegim a la carn juntament amb el farcellet i mitja copeta de vi i ho barregem bé. Ho deixem coure 5 min., treiem el farcellet i hi afegim el brou fins que cobreixi tot la carn. Hi afegim els bolets. Deixem que faci xup-xup ben tapat 20-30 minuts i ja ho podem servir.

Podeu acompanyar aquest plat amb un bon vi negre

Variants:
– Els bolets els podem saltar prèviament en una paella amb una mica d’ oli.
– La picada es pot fer de moltes maneres, s’hi pot afegir una nyora, una mica de xocolata i uns carquinyolis.
– Podeu posar el tipus de bolets que més us agradin o els que siguin de temporada. També podeu comprar bolets deshidratats.

Font foto: Flickr

Deixa una resposta