La fideuada o fideuà és un plat de Gandia, població de la comarca de la Safor, que anualment celebra un concurs en honor seu.
La fideuà es pot fer de diverses maneres, en cassola o en paella o paelló, que és actualment la més difosa.
No s’ha de confondre amb el rossejat de fideus, com solen fer els restaurants catalans.
Amb uns ingredients de qualitat us sortirà una fideuà excel·lent.
Ingredients:
-400 gr de fideus del número 1 o 2 de pastes Sanmartí (100 gr per persona)
-1 sípia gran
-1/2 kg de llagostins pelats
-1 litre de fumet o brou de peix
-1 all
-1 tomàquet ratllat
-1 ceba
– oli, sal i un pessic de sucre.
-1l de
Preparació
Posem oli a foc lent a la paella i hi tirem un all pelat sencer. Un cop l’all s’hagi enrossit, el treiem i amb l’oli ben calent tirem els fideus a la paella. Els anem rementant fins que quedin rossos. Un cop fet això els traiem del foc i els reservem. A part, agafem la paella per fer la fideuà i fem un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Ho rectifiquem de sal i sucre (per treure l’acidesa del tomàquet). Un cop fet el sofregit afegim la sípia tallada a trossets, ho deixem coure uns minuts tot remenant i hi afegim els llagostins. Quan estigui tot cuit afegim els fideus que teniem apartats. Ho barregem tot i hi tirem el brou de peix. Abaixem el foc i esperem que els fideus absorbeixin el fumet. Un cop ja no hi hagi suc, es posa la paella al forn a gratinar uns dos o tres minuts per tal que els fideus quedin secs i drets, aquests han de quedar amarats de tot el gust del peix i marisc
Tweet |
Etiquetes: receptes