Des de començaments de febrer a finals de març és habitual, al Port de la Selva, anar a caçar espàrrecs.
Aquesta activitat d’anar a caçar espàrrecs formava part de l’economia de subsistència dels avantpassats que tiraven endavant amb un seguit d’activitats complementaries com la pesca, el conreu de l’hort, de la vinya i l’olivera, la recol·lecció de la llenya, de bolets i d’espàrrecs, que formaven part habitual de la dieta en forma de truita d’espàrrecs.
Així doncs, el proper dissabte 17 i diumenge 18 de març se celebra la IV Fira de l’Espàrrec en aquesta població que té com a objectiu donar a conèixer els productes de la població. Hi tindran lloc diverses activitats, com un concurs de caçar espàrrecs, degustació de plats amb espàrrecs en diversos restaurants,etc.
Destaquem també una conferència de Jaume Fàbrega sobre la cuina de l’espàrrec de bosc.
Font imatge flickr
Tweet |
Etiquetes: espàrrec, fires, Fires gastronòmiques, Port de la Selva