Dissabte anirem a Igualada, a la sisena edició de la Festa de la Ratafia de l’Anoia. Un esdeveniment que serveix per presentar les millors ratafies un cop han complert el seu procés d’elaboració, que s’inicia el mes de juny amb la seva fabricació i finalitza per Tots Sants, un cop han arribat al seu punt òptim de maceració.
Ben entrada la tarda, cap a les set, es celebrarà el Concurs de Ratafies, que també arriba a la seva sisena edició, com a preàmbul d’un sopar popular a l’Ateneu Igualadí (podeu reservar a anoiaratafia@gmail.com o trucant al 630933213) amb les actuacions de Ramon de Cervera i la Quarta Carlinada.
Per la seva part, l’onzena Fira de les Bruixes de Sant Feliu Sasserra es celebra el dia de Tots Sants. La festa és un homenatge a les bruixes atès que en els segles XVI i XVII a la localitat moltes dones foren acusades de pràctiques de bruixeria i moriren a la forca. Així, com homenatge a aquesta injustícia, el poble guarneix cada 1 de novembre les seves façanes i surt al carrer amb indumentàries que ens porten a temps passats. Pels carrers trobareu parades d’artesans, de tarot, una taverna esotèrica i, sobretot, molta diversió i ganes de passar-ho bé. Una festa, per gaudir en família, que us recomanem especialment.
Tastets assistirà a tots dos esdeveniments participant en la mostra de productes gastronòmics artesans, formant part de l’estand de Ratafies Esparreguera. A la botiga hi trobareu licors i aiguardents, però també alguns dels nostres productes dolços més emblemàtics com els Pets de Monja, d’Especialitats Viñas; les diverses varietats de carquinyolis, de Mas Palou; o el nostre Codonyat, de Vallisser.
Veniu a visitar-nos, de ben segur que gaudireu de les festes!
Tweet |
Etiquetes: Anoia, Esparreguerra, festa, ratafia