Concretament el primer premi en la categoria de Formatges Singulars del 16è. Concurs de Formatges Artesans dels Pirineus, esdeveniment del que ens fèiem ressò la setmana passada atès que el nostre Director, en Jordi Estalella, va formar part del jurat.
Es dóna la circumstància que el creador, director i ànima de la Formatgeria Mas d’Eroles, en Salvador Maura, es va marcar com a fita presentar el formatge en aquest certamen un cop en fa esment a l’entrevista que ens va concedir el passat dia 19 de setembre en el nostre blog. Ens deia: ““encara no el tinc a punt, així que si vosaltres ho anuncieu al vostre blog em veuré obligat a presentar-lo”. Ens satisfà enormement que ho fes!
El Formatge Blau sabeu que té com a característica la presència de floridures, generalment del gènere Penicillium, que li proporcionen aquest característic aspecte amb tons blavosos. Es curen en llocs amb percentatges molt alts d’humitat, al voltant del 90%, per garantir l’aparició d’aquestes floridures, són picats i salats i forts d’olor.
Ara només ens queda esperar que en Salvador Maura el tingui a punt per comercialitzar. De ben segur que des de Tastets us el podrem proporcionar ben aviat!
Tweet |
Etiquetes: formatge blau, gastronomia, Ros d'Eroles, Seu d'Urgell