La ratafia és un dels licors més emblemàtics i arrelats als Països Catalans. Encara avui s’elabora artesanalment a moltes cases i s’ofereix als visitants com un gest de cortesia. La ratafia és, bàsicament, un licor fet a base d’aiguardent o anís, o la barreja de tots dos, amb sucre, si es vol, i maceració de nous verdes i plantes (herbes, espècies, escorces, flors, etc.). Avui, però, no us parlarem gaire més de ratafies perquè demà tenim una sorpresa en forma d’article.
Avui us volem parlar de l’incorporació a Tastets de dos nous productes, tots dos de Ratafies d’Esparreguera: la Crema de Ratafia i el Bombó de Ratafia.
La Crema de Ratafia és un producte exquisit elaborat amb llet, Ratafia i sucre, amb sabor a nous tendres i un toc de diferents plantes aromàtiques. Es pot prendre sola o amb gel, i mai barrejada amb begudes àcides.
El Bombó de Ratafia, per la seva part, és el resultat d’una acurada selecció d’herbes aromàtiques, nous verdes i cacau, que li confereixen una aroma i sabors únics, gràcies a la qualitat dels ingredients i una elaboració artesana, que delectarà els paladars més exigents.
Us animeu a tastar-les? Us assegurem que repetireu!
La Crema de Ratafia a la web de Tastets
El Bombó de Ratafia a la web de Tastets
Tweet |
Etiquetes: Esparreguera, productes catalans, ratafia