Els carquinyolis, també anomenats carquinyols, és una de les pastes dolces més tradicionals i amb més implantació als Països Catalans. A més, es poden trobar productes molt similars com els rosegons, a València, o els tatis, carquinyolis de xocolata, a Menorca, on els carquinyolis tenen l’ametlla picada a diferència dels que tenen major popularitat com podrien ser els de l’Espluga de Francolí, Cardedeu o Caldes de Montbui.
Els voleu fer a casa? Doncs necessitareu el següent:
-100 gr. d’ametlles crues
-2 ous, 1 llimona
-100 gr. de sucre
-175 gr. de farina
-1 cullerada de llevat en pols-mitja cullerada de canyella en pols
-unes gotes d’anís.
Un cop tingueu els ingredients agafeu la farina i el llevat i feu una mena de volcà posant l’ou, el sucre, la raspa de llimona i la canyella en el centre, treballant una mica aquests condiments, afegint les ametlles crues senceres i l’anís quan ja tingui consistència. Un cop fet això, amasseu tot fins poder formar unes barretes d’uns quatre centímetres d’amplada per dos d’alçada i pinteu-les amb rovell d’ou barrejat amb unes gotes d’aigua. Ja podeu posar les barretes al forn, a poca temperatura, i quan estiguin cuites, i encara toves, les talleu en diagonal i les torneu a posar al forn fins que quedin daurades i seques. I cap a taula quan estiguin fredes! Una recepta senzilla, oi?
Ja sabeu, de totes maneres, que no cal que els feu vosaltres. Sempre podeu confiar amb nosaltres i gaudir de les moltes varietats de carquinyolis que tenim. Visiteu la nostra web!
Tweet |
Etiquetes: carquinyolis, rosegons