Aquest cap de setmana 23 i 24 de març té lloc la Fira Lactium a a Vic, una punt de trobada dels productors i elaboradors del món del formatge a nivell nacional i en el qual també lloc el 5è Concurs de Formatges Artesans Lactium.
Dissabte té lloc aquest concurs, dividit en 5 categories (formatges frescos, formatges de pasta tova, formatges de pasta semidura o dura, formatges blaus i iogurts), en què es dona el premi al Millor Formatge Artesà Català 2013 triat d’entre els formatges catalans millor classificats de cada categoria.
El 2009 i 2010 diversos formatges de la formatgeria Mas d’Eroles, a l’Alt Urgell, han estat guardonats en aquest concurs.
D’entre les altres activitats de la fira també destaquem: Degustacions i Mercat de formatges i vins de difrents DO catalanes, on es podrà comprar i degustar aquests productes, Concurs popular de formatges, xerrades, Sopar Maridatge de caves i formatges a càrrec de l’expert en formatges Oriol Urgell, l’enòleg Enric Bartra i la sommelier Meritxell Falguerasi, presentacions de llibres, tallers i música en directe.
Fira Lactium Vic 2013 23 i 24 de març Entrada gratuïta 9 a 21.30 h Plaça de la Catedral i altres indrets Per a més informació: Programa de la Fira |
Tweet |
Etiquetes: Fires gastronòmiques