Recepta de la Salsa per calçots

salsa per calçots

L’element més important de tota calçotada és la salsa on es suquen els calçots.

La salsa de calçots no és pròpiament la salsa romesco, sinó que es tracta d’una variant d’aquesta.

Ingredients bàsics per a 4 persones

– 100 grams d´ametlles torrades
– 40 grams d´avellanes torrades
– 4 tomàquets rostits o escalivats
– 1 cabeça d´alls
– 1 nyora (polpa)
– 80 cl. d´oli d´oliva
– Un raig de vinagre
– Sal

Cal anar treballant progressivament els ingredients al morter, afegint-hi finalment l´oli poc a poc mentre es va remenant, fins aconseguir el cos i la textura desitjats. En cas de no disposar de morter pot preparar-se amb un robot de cuina.

I si ho trobeu massa complicat o us fa mandra, a www.tastets.cat podeu comprar la salsa calçots ja feta!

font imatge flickr

Etiquetes: , , , ,

Deixa una resposta