Arxiu per la categoría: ‘Tastets’

Producte del mes: somalla de Puig Fitó

dilluns, 04 juliol 2011

Somalla Puig Fitó

De la matança del porc, a l´hivern, se´n feien bàsicament embotits cuits, crus i curats, a banda dels pernils. Els curats eren fets amb carn magra, a vegades barrejada amb una mica de cansalada, que s´amania amb sal i pebre negre mòlt per a garantir-ne la conservació. S´embotia amb tripa de diferents diàmetres donant embotits de denominacions diverses i s´assecaven les peces, que sovint es guardaven per consumir-les a ple estiu durant l´època feixuga de les feines de sega. Un d´ells és la somalla o secallona. Avui la matança del porc als masos ha pràcticament desaparegut, però diferents empreses elaboradores mantenen fòrmules ancestrals per continuar oferint embotits de tot tipus, tradicionals a les terres catalanes.

(més…)

El Racó de Tastets de Cardedeu obre les seves portes!

divendres, 03 juny 2011

El Racó de Tastets està ubicat en el número 105 del carrer Verge del Pilar de Cardedeu. Des de demà mateix obrim les portes, tot i que estem preparant una inauguració oficial per mitjans de juny, ja us ho farem saber!

A la botiga trobareu els nostres productes i un ampli ventall de regals gastronòmics. A més, us oferirem servei a domicili i ben sovint organitzarem activitats com tasts o maridatges per apropar-vos nous productes, noves incorporacions de la botiga o, senzillament, per passar una bona estona junts.

Aquests primers dies, us oferirem un pack de benvinguda de primera! Una tria del bo i millor de la botiga que et podràs endur a casa per 12,50 euros. Una gran oportunitat per fer un bon tast.

Us esperem des de demà mateix de 17 a 21 hores, de dilluns a divendres, i de 10 a 14 i de 17 a 21h. els dissabtes. Veniu a visitar-nos aquests primers dies i prendrem una copa de cava junts!

TASTS GRATUÏTS: Cerveses artesanals de la mà d’un expert

dimecres, 11 maig 2011

Tastets, en el marc del Mercat de l’Hort i de la Terra (que organitza el Món Sant Benet), us convida a participar en uns tasts de cerveses artesanals. El primer el farem aquest mateix dissabte i l’altre el dissabte vinent, tots dos a la 1 del migdia. En ambdós casos el tast anirà de la mà d’un dels enòlegs més prestigiosos del nostre país, en Màrius Fuertes, que ens explicarà les característiques de cadascuna de les cinc cerveses que tastarem.

Esteu tots convidats, els tasts són gratuïts. Només us demanem que us apunteu en el e-mail info@tastets.cat

Per altra banda, recordar-vos que en el marc del Mercat de l’Hort i de la Terra Tastets tindrà un estand els caps de setmana del 14 i 15 de maig i del 21 i 22 on es podran comprar packs de cerveses artesanals, olis, llegums, escalivada, oli, entre altres productes. És una bona oportunitat per conèixer les instal·lacions i l’entorn que ofereix Món Sant Benet i alhora gaudir de la nostra gastronomia.

Mercats de Primavera al Món Sant Benet

dijous, 14 abril 2011

Monestir de Sant Benet

Aquest cap de setmana i el proper, inclòs el Divendres Sant, Tastets participarà en el Mercat de la Xocolata i els Dolços de Pasqua, un dels Mercats de Primavera al Monestir de Sant Benet, a Sant Fruitós de Bages.

Si voleu fer una sortida en família aquesta és molt recomanable. No només ens podreu visitar a nosaltres i a altres comerços de productes artesans de la terra, també podreu gaudir d’un munt d’activitats ja siguin relacionades amb la pròpia fira, com degustacions i tallers de cuina, o altres pensades per divertir-nos tots plegats com la lectura de contes, música en directe, a més de gaudir d’un magnífic entorn natural.

Aquest cap de setmana i el següent no teniu excusa per quedar-vos a casa!

Tastets arriba a un acord per comercialitzar els productes de Mar-Tret

dimecres, 30 març 2011

Escalivada artesanal, de Mar-Tret

Conserves artesanes, seleccionades i naturals”, així es presenta Mar-Tret en les seves comunicacions. El seus productes, efectivament, tenen com a denominador comú aquestes premisses. No tenen conservants, colorants ni cap tipus d’additiu, es conserven gràcies a productes naturals (com l’oli, el vinagre o la sal) i a l’esterilització a altes temperatures, que permet que el producte no caduqui fins al cap de tres anys.

El Pebrot Escalivat, la famosa Escalivada, els Espinacs amb Panses, les Mongetes del Ganxet,  la Llentia Caviar, els Cigrons de Pagès, el Sofregit de Tomàquet o la Sopa de Ceba… ja els podeu trobar a Tastets!

Diumenge Festa de la Caldera de Montmaneu

dissabte, 05 març 2011

Per Carnestoltes és moment d’àpats col·lectius, tradició que ens arriba de les cerimònies sagramentals anteriors a la cultura romana. Aquest àpat, en el cas de Montmaneu, és una Caldera, l’escudella típica de la població que s’organitza el diumenge de Carnestoltes. Mentre la botifarra, la cansalada, l’arròs i la resta de condiments es couen el poble i els visitants juguen al tradicional i típic joc de bitlles.

Al voltant d’aquest gran àpat també s’organitzen un munt d’activitats amb el denominador comú de gran festa de família. De fet, l’esdeveniment s’anomena des de fa pocs anys el Carnaval de la Catalunya Rural. Entre totes aquestes activitats a nosaltres ens interessa especialment la fira de productes artesans, on hi anem formant part de l’estand de Ratafies Esparreguera. A la botiga hi trobareu licors i aiguardents, però també alguns dels nostres productes dolços més emblemàtics com els Pets de Monja, d’Especialitats Viñas; les diverses varietats de carquinyolis, de Mas Palou; o el nostre Codonyat, de Vallisser.

Veniu a visitar-nos i a gaudir d’aquesta gran festa!

Us esperem a Olot!

divendres, 25 febrer 2011

Aquest cap de setmana se celebra la 10a. Edició de la Fira d’Olot, en el Firal de la capital de La Garrotxa. Més de 90 expositors amb una àmplia oferta d’embotit, i d’ altres productes alimentaris, així com un bon programa d’activitats participatives per a tots els gustos i edats: degustacions gratuïtes d’embotit, caminada popular, botifarrada popular, actuacions castelleres i el tradicional “Ball del Porc i del Xai”.

Tastets participarà a la Fira formant part de l’estand de Ratafies Esparreguera. A la botiga hi trobareu licors i aiguardents, però també alguns dels nostres productes dolços més emblemàtics com els Pets de Monja, d’Especialitats Viñas; les diverses varietats de carquinyolis, de Mas Palou; o el nostre Codonyat, de Vallisser.

Aquest cap de setmana heu de pujar a Olot i omplir el rebost de qualitat!

Entrevista amb Damià Nicolau, propietari de Can Not

dimecres, 23 febrer 2011

Damià Nicolau, de Can Not

Volem conèixer més a prop el producte d’aquest mes. De quina millor manera que fer-ho amb l’ajuda del propietari de Can Not, en Damià Nicolau.

-Damià, explica’ns els orígens de la vostra empresa

-En Baltasar i la Micaela, els nostres pares, van començar a treballar l’any 1984 amb l’únic objectiu que la sobrassada feta a casa fos igual que la que es feia, i es fa, a les matances de les cases de pagès. Avui en dia, una nova generació de la família hem preservat aquesta tradició, i aquest repte, i seguim treballant amb el bon consell dels qui en saben més que ningú de sobrassades.

(més…)

Aquest cap de setmana us esperem a Esparreguera!

dijous, 10 febrer 2011

Durant la Festa Major d’Hivern, Esparreguera es converteix en una vila medieval per recordar els seus orígens, datats l’any 985, en plena edat mitjana.

El  Mercat Medieval d’Esparreguera consisteix a convertir els carrers més cèntrics de la vila (carrers Gran, del Taquígraf Garriga, dels Arbres i de l’Hospital) en carrers d’una vila medieval on més de 80 parades d’artesans, diferents tallers d’oficis, passejades amb ponis, músics i animacions donaran vida a l’Esparreguera medieval.

A banda del mercat medieval, Esparreguera programarà les tradicionals activitats de Santa Eulàlia: exposicions, concert de la Banda Municipal, ballada de sardanes, l’Ofici solemne, teatre, música, foc i coets per a celebrar el 12 de febrer, festivitat de la patrona de la vila.

Tastets participarà en el Mercat, formant part de l’estand de Ratafies Esparreguera. A la botiga hi trobareu licors i aiguardents, però també alguns dels nostres productes dolços més emblemàtics com els Pets de Monja, d’Especialitats Viñas; les diverses varietats de carquinyolis, de Mas Palou; o el nostre Codonyat, de Vallisser.

Veniu a visitar-nos!

Tastets a la Festa de la Calçotada. Aquest diumenge toca festa gran!

divendres, 21 gener 2011

La Gran Festa de la Calçotada és una diada festiva, popular i promocional entorn del calçot que impregna els carrers i places de Valls d’un marcat tipisme. La comptarà amb un variat programa d’actes tradicionals, festius i concursos relacionats amb el calçot: cercaviles, demostracions de coure calçots a la graella, concursos de cultivadors de calçots, d’elaboració de salsa de la calçotada i de menjar calçots i altres degustacions.

Tastets participarà en el Mercat del Calçot, formant part de l’estand de Ratafies Esparreguera. A la botiga hi trobareu licors i aiguardents, però també alguns dels nostres productes dolços més emblemàtics com els Pets de Monja, d’Especialitats Viñas; les diverses varietats de carquinyolis, de Mas Palou; o el nostre Codonyat, de Vallisser.

Veniu a visitar-nos!