Arxiu per la categoría: ‘Guardons’

Resultats del concurs Lactium de Vic 2013

dijous, 04 abril 2013


El passat 23 i 24 de març va tenir lloc el 5è Concurs de Formatges artesans Lactium a Vic. El concurs estava dividit en les següents categories: formatges frescos, formatges de pasta tova, formatges de pasta semidura o dura, formatges blaus i iogurts.

Els guardonats del concurs per aquest 2013 han estat els següents:

1) Categoria Formatges Frescos
Lactium Or: Formatge fresc de cabra, formatgeria Granja Armengol.
Lactium Plata: Mató de vaca 100 grams, formatgeria Granja Armengol.
Lactium Bronze: Mató de vaca 2 Kg, formatgeria Granja Armengol.

2) Categoria Formatges de pasta tova
2.1 Formatges Pasta tova vaca
Menció especial al formatge Gebrat d’Obaga, Formatgeria Mas d’Eroles.

2.2 Formatges de pasta tova de cabra
Lactium Or: Petit Cendrat de Mas Rovira, Formatgeria Mas Rovira.
Lactium Plata: Cuirol al Pebre, Formatgeria Cuirols.
Lactium Bronze: Petit Rodó de Mas Rovira, Formatgeria Mas Rovira.

2.3 Formatges de pasta tova d’ovella
Lactium Or: Puit Blanc de Formatgeria Valette
Lactium Plata: Panical Blanc de Formatgeria Taüll
Lactium Bronze: Puit Rústic de Formatgeria Valette

3) Categoria Formatges de pasta dura
3.1 Formatges de pasta dura de vaca entre 7 i 60 dies de maduració
Lactium Or: Don Crisanto de Queixeria Crisanto SAT
Lactium Plata: Ros de Ratafia de Formatgeria Mas d’Eroles
Lactium Bronze: Jersey Stratus de Formatgeria Finca de Uga

3.2 Formatges de pasta dura de cabra entre 7 i 60 dies de maduració
Lactium Or: Formatge de cabra Betara de Formatges Betara
Lactium Plata:Formatge Cabra Fines Herbes de Formatges Mas Garet
Lactium Bronze: Queso semicurado Doñana de Quesos de Doñana

3.3Formatges de pasta dura d’ovella entre 7 i 60 dies de maduració
Lactium Or:Pla d’Eroles de Formatgeria Mas d’Eroles
Lactium Plata: Formatge Vall de Meranges (semicurat) de la Form.Vall de Meranges
Lactium Bronze: Tierno de Guara de Quesos de Guara

3.4 Formatges de pasta dura de vaca amb més de 60 dies de maduració
Lactium Or: Ermesenda d’Eroles de Formatgeria Mas d’Eroles
Lactium Plata: Maó de 10 mesos de Formatgeria Hijos de Quintana
Lactium Bronze: Madurat de Formatgeria Mogent

3.5 Formatges de pasta dura de cabra amb més de 60 dies de maduració
Lactium Or: La Flor de Guara de Formatgeria Quesos de Guara
Lactium Plata: Alegranza de Formatgeria Finca de Uga
Lactium Bronze: El Garet Gran de Formatgeria Mas Garet

3.6 Formatges de pasta dura d’ovella amb més de 60 dies de maduració
Lactium Or: Queso Manchego Artesano de Formatgeria Pago de la Jaraba
Lactium Plata: Pur du Brebis de Fromagerie du Pays d’Aramits
Lactium Bronze: Idiazabal Gordoan de Formatgeria Felix Etxezarreta
Menció Especial per la seva qualitat a: Idiazabal La Leze

4) Categoria Formatges elaborats amb herbacol
Menció especial al formatge Flor de la Dehesa Formatgeria Borfran SLL

5) Categoria Formatges blaus
Menció especial al formatge Blau del Nèt Formatges Camps

6) Categoria Iogurts Artesans
Lactium Or: Iogurt Natural Casa Sibilló
Lactium Plata: Iogurt Natural Germans Comas
Lactium Bronze: Iogurt Natural La Reula

PREMIS ESPECIALS

MILLOR FORMATGE CATALÀ DEL 2013
Formatge Blau del Nèt de Formatges Camps

MILLOR IOGURT CATALÀ DEL 2013
Iogurt Natural Casa Sibilló

Josep Foraster Trepat 2010, millor vi negre de Trepat de la DO Conca de Barberà

dilluns, 23 juliol 2012

Josep Foraster Trepat 2010

El passat 6 de juliol es van entregar els premis del XXII Concurs de vins i caves DO Conca de Barberà a l’Espluga de Francolí.

Aquest concurs és molt especial per als cellers que s’hi presenten, ja que es tracta d’un tast “a cegues”, és a dir, que en el moment del tast no es coneix el celler ni la marca d’on prové el vi.
En el tast s’avalua en quantitat i qualitat les característiques visuals, olfactives i gustatives. Entre aquestes característiques hi ha l’estructura, l’harmonia, i la permanència en boca, etc.

Volem destacar que el vi Josep Foraster Trepat 2010, del Celler Mas Foraster, va ser distingit en aquest concurs com a “Millor vi negre de Trepat” de La Conca de Barberà (l´única zona del món on es produeixen vins negres de Trepat).

Aquest 2012 ha estat el primer any en que s´ha donat aquest premi.

Podeu trobar aquest vi al nostre web.

La DO Empordà a la guia Parker

divendres, 19 agost 2011

La prestigiosa guia Parker va  publicar el passat mes de juliol les puntuacions referents als vins de la DO Empordà. Així, 44 vins de la DO Empordà hi  apareixen,  i d’entre aquests, 28 amb 90 o més punts.

Volem destacar els vins del celler Vinyes dels Aspres, situat a Cantallops, que han estat ben considerats,  obtenint 91 punts el S’ALOU i 90 punts el Blanc dels Aspres, el Negre dels Aspres i l’Oriol negre.

Enguany el nombre de vins amb més de 90 punts de la Denominació d’Origen Empordà ha passat de 13 a 18, consolidant i millorant el prestigi de la DO gironina com a productora de vins de qualitat.

La Ratafia dels Raiers premiada al Concours Mondial de Bruxelles 2011

divendres, 10 juny 2011


La Ratafia dels Raiers 125 aniversari, elaborada en commemoració d’aquesta efemèride per l’empresa Licors Portet de la Pobla de Segur (Pallars Jussà), ha obtingut la Medalla d’Or al Concours Mondial de Bruxelles 2011 (Vins & Spiritueux).

Aquestes medalles, acostumen a ser bastant nombroses pel que fa a vins i caves, però són molt més restringides pel que fa als licors. La que ha obtingut la Ratafia dels Raiers, ha estat l’única Medalla d’Or concedida a un licor català en l’edició d’enguany. Tan sols un altre licor català n’ha obtingut una de plata.

(més…)

El Formatge Blau del Mas d’Eroles es presenta en societat guanyant un premi de renom

dimarts, 19 octubre 2010

Formatge blau

Concretament el primer premi en la categoria de Formatges Singulars del 16è. Concurs de Formatges Artesans dels Pirineus, esdeveniment del que ens fèiem ressò la setmana passada atès que el nostre Director, en Jordi Estalella, va formar part del jurat.

Es dóna la circumstància que el creador, director i ànima de la Formatgeria Mas d’Eroles, en Salvador Maura, es va marcar com a fita presentar el formatge en aquest certamen un cop en fa esment a l’entrevista que ens va concedir el passat dia 19 de setembre en el nostre blog. Ens deia: ““encara no el tinc a punt, així que si vosaltres ho anuncieu al vostre blog em veuré obligat a presentar-lo”. Ens satisfà enormement que ho fes!

(més…)

Nou reconeixement internacional pels productes de la Casa Riera Ordeix

dijous, 17 juny 2010

Els productes de la Casa Riera Ordeix han estat seleccionats per formar part de l’oferta de les prestigioses botigues suïsses Globus. Un reconeixement a la bona feina de la família Riera Ordeix que, des de 1852, elabora embotits definits pels gourmets com peces d’artesania gastronòmica. Des d’ara, a Suïssa podran gaudir dels magnífics embotits osonencs com ja ho estan fent els clients de Harrods a Londres o de KaDeWe a Berlín.

Per Tastets és una satisfacció que els productes dels Països Catalans es coneguin i es valorin més enllà de les nostres fronteres, però encara ho és més si els que reben aquest elogi procedeixen d’empreses amb les que treballem. Els productes de la Casa Riera Ordeix estan presents a Tastets amb dos especialitats excepcionals: la Llonganissa Cular Extra, que podem qualificar com la legítima llonganissa de Vic, una de les peces més genuïnes de casa nostra, i la Llonganissa Trufada, que incorpora als ingredients tradicionals la tòfona.

La nostra més sincera felicitació a la Casa Riera Ordeix!

Llegeix la ressenya que publica Globus a la seva web.

La Llonganissa Cular Extra a la web de Tastets.

La Llonganissa Trufada a la web de Tastets.

El celler Rendé Masdéu guardonat al Concurs Mundial de Brussel.les

dimecres, 09 juny 2010

El vi Rendé Masdéu Criança 2007 ha guanyat una medalla d’or al Concours Mondial de Bruxelles, recentment celebrat. Sens dubte, un premi que reconeix l’esforç de totes les persones que al llarg de més de 300 anys d’història han portar al celler fins a l’excel·lència que avui reconeix tothom.

El Rendé Masdéu Criança és un vi de color grana intens amb ribets violacis, llàgrima abundant i molt dens al nas. Notem fusta ben integrada, amb aromes de fruites vermelles i pell de taronja, i l’entrada a boca és carnosa, deixant pas a un taní poderós i amb un volum destacat.

Moltes felicitats als amics de Rendé Masdéu pel guardó.

Coneix l’oferta de vins de la DO Conca de Barberà que t’oferim!

El nostre Formatge de Tovalló, de Formatges de Catí, distingit internacionalment

dimecres, 02 juny 2010

Formatge de tovalló, Catí

La Cambra de Comerç de Roma ha distingit el Formatge de Tovalló, de Formatges de Catí, amb el tercer premi en els seus prestigiosos Premis Roma. Aquest reconeixement és realment important atès que els organitzadors convoquen a més de 200 fabricants de tot el món i Formatges de Catí ha aconseguit el premi enfront de productes de primera qualitat de països amb gran tradició formatgera com França. Holanda, Grècia, Espanya o Dinamarca.

El Formatge de Tovalló té la forma característica i típica del País Valencià. Totalment fet a mà, elaborat amb llet pasteuritzada de cabra. Curat durant 30 dies, dins d’un tovalló amb un nus que li dóna el nom. De textura compacta, color blanc mate, pasta ferma i semi-tova, amb escorça fina, llisa i florida gris amb taques verdiblanques. Amb un característic olor de làctic aromàtic i cereal dolç i amb un gust lleugerament dolç, agradable d’acidesa i al punt de sal. Un luxe pels amants dels formatges de primera qualitat.

Encarrega avui mateix el teu Formatge de Tovalló des de la web de Tastets!

El Pomell de Blancs, premiat!

dissabte, 08 maig 2010

Tenim el goig de celebrar que un dels vins de Tastets acaba d’aconseguir un guardó en el 44è Concurs Vins DO Penedès. El vi blanc jove del celler Mas Comtal, el Pomell de Blancs 2009, ha aconseguit la Medalla d’Argent en la seva categoria. Aquest vi blanc és un gran desconegut pels consumidors però estem ben segurs que se’n parlarà molt en un futur proper.

Es tracta d’un raïm varietal d’un vi de xarel·lo copejat amb chardonnay, criat sobre mares en cups subterranis, a l’estil dels grans vins blancs del Loire i Chablis. Aquesta criança confereix al vi una riquesa en aromes terciàries o de criança. Nítid, daurat pàl·lid, verdós,que caracteritza els vins joves. En nas és nítid, equilibrat. Tocs florals, cítrics i fruita blanca. A la boca és fresc, notes amargues i cítriques. Evolvent i molt persistent.

I ja sabeu, si voleu portar-lo a casa ho podeu fer des de la nostra web.