Arxiu per la categoría: ‘Dolços’

Producte del mes: la mel

divendres, 04 novembre 2011

El producte destacat d’aquest mes és la mel, i concretament, la Mel de romaní de Mel d’en Pere, d’Osona, una mel de producció limitada,  elaborada sense barreges ni additius, tenint  cura dels eixams , conscients de la relació directa entre la qualitat de la mel i el respecte per les abelles i el medi ambient.

Si la voleu tastar, aquest mes us n’ oferim un descompte del 10% al nostre web.

I si voleu conèixer les propietats nutricionals de la mel, les seves varietats, etc, llegiu aquest article molt interessant sobre la mel, que ens ha escrit en Màrius Fuertes.

(més…)

Elaboració de la xocolata Jolonch a la pedra artesanal

dimecres, 19 octubre 2011

Amb motiu de la Fira del torró i la xocolata d’Agramunt de l’any passat, el programa de TV3 Divendres va fer un reportatge sobre l’elaboració de  la Xocolata artesanal Jolonch. Si voleu conèixer  el seu procés d’elaboració, els seus beneficis per la salut, vitamines que aporta, així com els ingredients que la composen, no us perdeu aquest video.

A més, la doctora Folch també parla d’altres aliments dolços, fent una distinció entre els que són més o menys calòrics.

Les xocolates Jolonch al web de Tastets.

Fira del Torró i la Xocolata a Agramunt

dijous, 06 octubre 2011

Agramunt celebra el 8 i 9 d”octubre la fira dels productes més arrelats al municipi, el torró i la xocolata a la pedra.  Dins de la fira hi haurà diversos espais, com el pavelló dolç dedicat als torronaires de la vila, acompanyats dels expositors del món del dolç;  l’Aula del gust, espai on tindran lloc demostracions de pastisseria, amb destacats pastissers catalans, i tastos guiats de productes dolços;  el Pavelló Agroalimentari, on es potenciaran els productes de qualitat de la nostra terra, amb vins, caves, formatges, embotits o pa, entre d’altres, que la converteixen en un dels nostres espais de més èxit, i  parades als carrers del nucli antic  amb productes artesans.  També hi hauran activitats infantils, entre moltes d’altres coses.

Tastets serem presents al pavelló dolç i a la fira d’artesania del carrer, esperem que ens vingueu a visitar!

Producte del mes: Catànies

dimecres, 07 setembre 2011

Sabeu què són les catànies? de què estan elaborades? En Màrius Fuertes, el nostre assessor gastronòmic, ens dóna  conéixer les propietats nutricionals dels ingredients que formen les delicioses catànies   i com assaborir-les.

I si les voleu tastar, aquest mes de setembre  us oferim un 10% de descompte.

(més…)

Carquinyolis artesanals de Mas Palou

dilluns, 23 maig 2011

Entrevista amb en Ramon Cabañas, director.

Forn de Mas Palou, a Ripoll

-Ramon, explica’ns els orígens de la vostra empresa

-La nostra empresa neix el 2002  en un lloc especial, enmig de la natura, a les quadres d’una masia del segle XVII de les afores d’Olot. Varem construir un forn de llenya com els d’abans, amb l’idea de fer productes el més naturals possibles. Els impulsors varem ser la Marta Sellas i jo mateix.

-Molt sovint destaqueu l’alt valor nutricional dels vostres productes. Que n’has de dir?

-Els nostres productes estan elaborats sense additius ni conservants i amb fruits del país. Els nostres carquinyolis tenen un alt nivell calòric al portar fruits secs, però en canvi no tenen pràcticament greixos. Són aptes per a totes les edats i per combinar amb postres o amb bon vi ranci, dolç o una mistela.

-Quina és la vostra filosofia de treball? Sota quines premisses s’elaboren els vostres productes?

-Treballem d’acord amb els estàndards de qualitat més rigorosos, preservant que les matèries primeres siguin sempre de primera qualitat.

(més…)

Maridatge: parrins i muscat de Catalunya Nord

dimarts, 25 gener 2011

Avui ens agradaria suggerir-vos una bona opció per maridar el nostre producte del mes: els Parrins. Us volem recomanar un vi dolç de la Catalunya Nord, el Muscat de Ribesaltes de la Cooperativa de Vingrau.

Aquest vi natural de les varietats moscatell de gra petit i moscatell d’Alexandria, de la DO de Vins dolços Naturals Muscat de Ribesaltes, s’elabora amb raïms seleccionats dels millors terrers.

Té un característic color groc, brillant amb reflexos verds. Nas de fruites exòtiques, de grans de moscatell. A la boca és molt aromàtic i amb bon equilibri. Vi dolç per beure’s jove.

Us fa goig la proposta? Doncs animeu-vos a maridar els Parrins amb aquest magnífic vi, us garantim que us agradarà la combinació!

Els Parrins a la web de Tastets

El Muscat de Ribesaltes a la web de Tastets

Entrevista amb Gabriel Mora, propietari i gerent de Can Parrí

dimarts, 11 gener 2011

Gabriel Mora, de Can Parrí

-En primer lloc, moltes gràcies a en Gabriel per poder-nos explicar amb més detall el seu extraordinari producte. Explica’ns, si us plau, els orígens de Can Parrí

-Can Parrí va sorgir pensant en la recuperació d’una tradició molt arrelada a Porreres, que era assecar els albercocs pel seu autoconsum i comercialització. Una activitat de la qual molta gent hi vivia i que durant molts d’anys va ser la principal font d’ingressos del poble. Els meus padrins havien assecat albercocs sempre com a activitat principal i els venien a cooperatives i mercaders; els meus pares varen continuar amb tot això compaginant la seva feina pròpia amb la cura dels arbres i les finques. Jo des de petit sempre estava amb ells i ho vaig absorbir tot, els sentiments, les paraules, els fets i amb els estudis que vaig triar i l’experiència vaig decidir continuar amb aquest món, mantenint el mateix producte de sempre i afegint diversos aspectes innovadors.

(més…)

PRODUCTE DEL MES. Parrins, de Can Parrí

dimarts, 04 gener 2011

Parrins: albercocs amb xocolata

Els Parrins són albercocs dessecats i banyats amb xocolata negra. Un producte ideal per a regal o per consumir en qualsevol època de l’any.

L’albercoc sec és el resultat d’un procés totalment artesanal conegut amb el nom de sequer. Al començament de l’estiu es seleccionen els millors albercocs i el sol i l’experiència dels artesans de Can Parrí fan la resta. El resultat: un aliment nutritiu amb el segell de la millor gastronomia mediterrània.

Can Parrí és una empresa creada per poder fer arribar a tot arreu una petita mostra del fruit que dóna Mallorca, una mostra d’identitat d’un poble com Porreres i d’una família que ho ha donat tot durant moltes generacions per conservar i donar a conèixer una part del patrimoni cultural d’aquesta localitat: Porreres.

No deixis de tastar els Parrins, els pots trobar a la nostra web!

Els Parrins a la web de Tastets

La nostra recomanació d’avui: Carquinyolis del Forn Artesà Mas Palou

divendres, 27 agost 2010

Carquinyolis de Mas Palou

Aquest cop no us recomanem un sol producte perquè de carquinyolis en tenim per tots els gustos: els tradicionals d’ametlla, de nous, d’ametlla integrals, d’ametlla amb xocolata, de festuc o d’avellana. Tots ells amb un denominador comú: la qualitat i l’elaboració artesana que sempre garanteixen els productes del Forn Artesà Mas Palou, un dels únics forns artesans de llenya de foc directe que queden a Catalunya.

Aquesta empresa familiar de Ripoll s’ha posicionat en nous mercats en pocs anys gràcies als seus productes innovadors i a l’experimentació amb nous productes i gustos. Avui, exporten a països com Alemanya, Itàlia, França, Anglaterra i…fins i tot al Japó!

Els carquinyolis, o carquinyols, és un dels nostres grans dolços, una de les pastes dolces més tradicionals i amb més implantació en els Països Catalans. A més, cal recordar, es poden trobar productes molt similars com els rosegons, a València, o els tatis, carquinyolis de xocolata, a Menorca, on els carquinyolis tenen l’ametlla picada a diferència dels que acostumem a menjar a Catalunya, que la tenen sencera.

No perdem el bon gust pel tast de carquinyolis!

Els Carquinyolis del Forn Artesà Mas Palou a la web de Tastets

La nostra recomanació d’avui: Pets de Monja, d’Especialitats Viñas

dissabte, 07 agost 2010

Pets de monja

Una de les galetes més típiques i clàssiques de Catalunya. Hom diu que les va inventar un pastisser italià cap el segle XIX a Barcelona. El nom original de la galeta era “pit de monja”, en al·lusió a la seva forma, però amb el temps “pit” va derivar en “pet”, terme també irreverent però sense connotacions sexuals.

Els Pets de Monja d’Especialitats Viñas estan certificats amb la “Q” de Qualitat Alimentària. Això vol dir que s’elaboren de forma artesanal, que els ingredients emprats són de primera qualitat i que no contenen additius. Un dels ingredients principals i característic d’aquestes galetes són les nous polvoritzades.

Especialitats Viñas elabora, des de 1924, una àmplia gamma de dolços d’alta qualitat com galetes, tot tipus de torrons, codonyat, mones de pasqua i panellets. Tots ells amb el denominador comú de la feina artesanal i ben feta.

Tasta els Pets de Monja, els trobaràs a la web de Tastets