La salsa xató es fa servir per amanir l’escarola, però també es pot aplicar a la xicoira, enciam, etc.
Ingredients:
-1 nyora
-2 grans d’all
-ametlles torrades
-molla de pa (xopada amb vinagre)
-oli, vinagre i sal.
Elaboració:
Escaldeu la nyora uns 10 minuts. Raspeu-la per aprofitar la polpa. Piqueu bé al morter l’all amb un polsim de sal. Afegiu-hi les ametlles i continueu picant. Afegiu-hi la nyora, reduïu-ho tot a una pomada, afegiu-hi el pa, escorregut, i hi aneu tirant l’oli gota a gota, com si féssiu un allioli. A mitja confecció hi afegiu una mica de vinagre.
Podeu guardar aquesta salsa deliciosa uns deu dies a la nevera i podeu afegir-hi bitxo.
Se serveix amb escarola, olives arbequines, tonyina salada, seitons, etc.
Font:Catalunya per sucar-hi pa, Jaume Fàbrega
Font foto: El Periódico
També trobareu la salsa xató ja feta al web de Tastets
Tweet |