-1/2 kg de farina d´ametlla
-1/2 kg de sucre
-100 gr de patata bullida (o bé moniato)
-2 o 3 ous
-Pinyons
En un recipient aixafem la patata i tot seguit hi afegim la farina d´ametlla i el sucre. Treballem la mescla fins que estigui ben lligada i sigui una pasta homogènia. Tot i no ser imprescindible, podem deixar reposar aquest massapà unes hores a la nevera perquè prengui més cos.
Seguidament en fem boles d´uns 20 – 25 grams, les passem per ou batut i hi enganxem els pinyons. Podem anar-les col•locant en una safata de forn una mica untada amb oli o mantega. Els pintem una mica amb rovell d´ou batut i els enfornem a 220º durant 8 o 10 minuts, fins que agafin un color ros.
Podem combinar els clàssics panellets de pinyó amb d´altres de formes i sabors diversos, com ara amb l´arrebossat d´ametlla, amb codonyat, cafè, coco, taronja, xocolata, castanya o qualsevol altre ingredient que la nostra creativitat ens faci saber.
Font foto: Flickr
Tweet |