Verat escabetxat

INGREDIENTS:

-1 kg de verats frescos
-Una cabeça d´alls
-Un manat d´herbes aromàtiques (farigola, llorer, fonoll,…)
-80 ml de vinagre
-½ litre d´oli d´oliva verge
-Pebre vermell dolç
-Una mica de farina

Eliminem el cap i la tripa dels verats i els tallem a rodelles d´uns tres o quatre dits de gruix. Les enfarinem i les fregim lleugerament en oli. Apartem el peix i sofregim l´all tallat petit. Tot seguit hi aboquem l´oli restant, les herbes, el vinagre i una culleradeta de pebre vermell. Ho fem coure durant uns 5 minuts. Seguidament ho aboquem damunt els trossos de verat que haurem posat, a ser possible, en una cassola de terrissa.

Aquest verat pot menjar-se tebi o bé a temperatura ambient. A l´estiu, si el guardem a la nevera, cal pensar en treure´l una estona abans de consumir-lo per eliminar-ne l´excés de fredor. L´escabetx és un sistema de conservació del peix històric, fet pel què podem preparar-ne una quantitat més o menys gran amb la tranquil.litat que es conservarà ben bé durant una setmana.

Font foto: Flickr

Etiquetes:

Deixa una resposta