INGREDIENTS (per a 4 persones):
– 8 carxofes
– 200 gr. de carn picada de vedella i porc
– 2 tomàquets madurs
– 1 ceba
– 1 llimona
– Oli d´oliva verge
– Sal
– Salsa beixamel
– Formatge ratllat
Sofregim la ceba ratllada en una cassola amb oli. Un cop estigui rossa hi afegim el tomàquet ratllat i deixem sofregir uns instants abans d´incorporar la carn picada. Mentrestant netegem les carxofes llevant-ne les tiges i les fulles més externes. També tallem les puntes. Per evitar que s´oxidin les mullarem amb una mica de llimona.
Quan la carn estigui cuita la reservem i posem les carxofes a bullir en abundant aigua i sal. Un cop cuites, després d´uns 15 o 20 minuts, les retirem del foc i les escorrim. Seguidament les distribuirem en una safata apta per anar al forn, les obrim una mica i les farcim amb la carn picada i el sofregit de ceba i tomàquet.
Hi posem beixamel pel damunt i una mica de formatge ratllat just abans d´entrar-les al forn per escalfar-les i gratinar-les durant uns 10 – 12 minuts.
Font foto: flickr
Tweet |
Etiquetes: receptes