Com es cultiven els calçots

calçots

El 29 de gener passat va tenir lloc a Valls la gran festa de la Calçotada, festa gastronòmica que es ve fent a Valls des de fa uns cent anys, i que porta a molta gent fins a aquesta vila fins ben entrat el mes d’abril.

L’origen dels calçots es remunta a finals del segle XIX, quant un pagès va posar un parell de brots de cebes al foc.

El procés de cultiu dels calçots es fa en dues fases. En la primera fase, se sembra la llavor de la ceba blanca, quan la ceba ha germinat i ha crescut, s’arrenca del terra que l’acollia i es torna a plantar en una altra terra apropiada, en la qual va creixent.

A mesura que els brots de la ceba van sortint, s’han de “calçar“, és a dir colgar el brot amb terra o substrat per tal que quedi més blanquejat. D’aquí prové el nom de “calçots.

Els calçots es cullen preferentment entre els mesos de novembre i abril.

Els calçots s’han de degustar cuits al foc i sucats en salsa de calçots, i acostumen a acompanyar-se amb carn, botifarra, carxofes, etc.

I recordeu que des de Tastets us ho posem fàcil amb l’Assortit Calçotada:calçots, salsa i vi en un sol pack

Font imatge Flickr

Etiquetes: , , ,

Deixa una resposta