Botifarra dolça amb poma

botifarra

La botifarra dolça és una recepta típica de les comarques gironines, i la seva característica principal és que es tracta d’un embotit curat amb sucre, deixat reposar durant una setmana o quinze dies. Antigament, durant la matança del porc, era un dels embotits que s’elaborava a les cases de pagès de l’Empordà. No existia una única recepta així que la fòrmula variava en funció de cada casa.

La botifarra dolça pot menjar-se sola o acompanyant altres aliments, com la poma, formant una gran combinació. En aquesta recepta utilitzarem botifarres crues i el sucre l’afegirem en el suc.

Ingredients:
-4 botifarres crues
-3 pomes
-1 branca de canyella, opcional
-1 pela de llimona
-Garnatxa o moscatell
-Sucre
-Sal i oli
-Aigua

Elaboració:
En una cassola poseu oli, la branca de canyella, la pela de llimona, sucre, una mica de garnatxa i aigua. Quan el sucre s’hagi desfet poseu les botifarres i deixem coure 10 minuts. A mitja cocció afegiu-hi les pomes tallades a grills i ho deixeu coure conjuntament una altra estona fins que les pomes s’hagin estovat i el suc hagi espessit. Deixeu reposar.
Es pot servir acompanyat amb unes llesques torrades de pa.

Maridatge:
Ja que es tracta d’una recepta gironina podem maridar-la amb un vi DO Empordà com per exemple el vi Puntiapart del Celler La Vinyeta que elabora els seus vins amb un sistema de producció integrada.

Bon profit!

Etiquetes: ,

Deixa una resposta