Anxoves arrebossades

anxoves arrebossades

Ingredients:
-4 o 5 anxoves fresques per persona
-Un parell d´ous
-Farina de pa torrat

Una manera diferent de menjar anxova. Comprades fresques a plaça les netejarem treient-ne el cap i la tripa, les obrirem per desespinar-les i en deixarem la cua com a únic punt d´unió entre les dues meitats.

Passem les anxoves primer per ou batut i després per la farina de pa torrat. Podem tenir-les preparades una estona abans o bé fer-les el mateix moment abans de coure-les. Escalfem un dit d´oli d´oliva en una paella fins que sigui ben calent, però sense que fumi. Hi anem posant les anxoves girant-les al cap de no més de vint-i-cinc o trenta segons perquè no es cremin i, just quan quedin rosses les posem damunt un paper absorbent per eliminar l´excés d´oli.

Quan estiguin totes cuites ja poden anar a taula. Ha de ser un plat fet i menjat per assaborir la cremositat del peix i el cruixent de l´arrebossat. Podem acompanyar l´anxova amb unes llesques de pa amb tomàquet i una amanida de tomàquet de Montserrat o de cor de bou amb ceba i quatre olives. I per beure hi anirà bé, per exemple, un vi negre jove una mica fresquet, diguem entre 10 i 12 ºC. Al bon temps és un berenar-sopar saludable, de temporada, fet amb producte de proximitat i molt saborós.

Els mesos d´estiu és quan la trobarem més gustosa, com passa amb gairebé tot el peix blau. Una altra opció és preparar sardines de la mateixa manera.

Etiquetes: ,

Deixa una resposta