El Ros d’Eroles és un formatge que admet múltiples combinacions i que, gràcies a la seva textura, ens permet presentar-lo a taula amb formes creatives.
Una manera original és fer-ne clavells amb una Girolle, aquest estri que podeu veure a la fotografia. Únicament s’ha de col·locar el formatge sencer sobre una plataforma de fusta, que té un clau al mig que el subjecta, i incorporar a sobre del clau un raspador que ens servirà, un cop el fem girar sobre el formatge, per aconseguir uns vistosos encenalls en forma de clavell.
Per fer-ho encara més saborós, abans de fer el clavell podem untar la superfície del formatge Ros d’Eroles amb una capa de mel artesana de romaní, confitura de taronja o paté d’olives, així els clavells quedaran ben farcits. També es pot acompanyar amb un bon codonyat i amb un bon vi.
Veureu quin goig de plats!
Unes recomanacions:
El Formatge Ros d’Eroles a la web de Tastets
La Mel Artesana de Romaní, de Mel Muria, a la web de Tastets
Paté d’olives negres, del Rebost de Casa Pau, a la web de Tastets
Codonyat , de Vallisser, a la web de Tastets
Tweet |
Etiquetes: codonyat, confitura, formatge, gastronomia, girolle, gourmet, mel, Olives, paté, Ros d'Eroles