Ingredients:
-2 o 3 magrets d’ànec
-350 ml de Ratafia
-70 gr de sucre
-Farigola fresca
–Melmelada de castanyes
-Comencem fent uns talls en forma de rombe sobre la pell del magret per evitar que en cuinar-lo s’encongeixi i es doblegui, dificultant així la cocció. En una planxa es posa el magret sobre la part de la pell i es cou al gust. El recomanat és cuinar-lo a foc fort, uns cinc minuts per a cada costat.
-Mentrestant, elaborarem la reducció de ratafia. A foc baix, posem en un cassó la ratafia i remenem de tant en tant perquè no s’enganxi. Ho deixem fins que es redueixi a la meitat i quedi caramel·litzada.
-Disposem en una safata els magrets d’ànec, afegim la reducció i deixem reposar com a mínim 24 hores perquè es vagi macerant.
-L’endemà separem el magret i el tallem en làmines fines. Escalfem la reducció per separat.
Per presentar-lo es munta el magret una làmina sobre l’altra cobrint-les amb la reducció. Per acompanyar, s’afegeix una cullerada generosa de melmelada de castanyes i per decorar es col·loca una branqueta de farigola fresca. Si es desitja també es pot guarnir amb uns trossets de poma al forn o pera caramel·litzada, així com també amb fruita seca trossejada.
Font: El Rebost de Casa Pau
Tweet |
Etiquetes: receptes