Menjar blanc


El menjar blanc és un postre dolç que tant el podem trobar a Reus i a Tortosa, tot i que la manera d’elaborar-lo a un lloc i altre és diferent. A Reus el fan amb ametlles crues o llet d’ametlles mentre que a Tortosa i les terres de l’Ebre el fan amb farina d’arròs i acostumen a menjar-lo per dijous llarder i Pasqua. La recepta de menjar blanc que us donem és la de Tortosa.

Ingredients (5 racions):
-1l de llet.
-125 g de farina d’arròs
-100 g de sucre
-1 Pell de llimona
-1 branca de canyella

En un cassó gran escalfeu la llet amb la pela d’una llimona, una branca de canyella i el sucre. Reserveu un got de llet freda per desfer la farina d’arròs. Quant la llet del cassó gran està a punt de bullir retireu-la del foc i afegiu-hi el got amb la farina d’arròs i remeneu durant 3-4 minuts fins que es vagi espessint.
Treieu la canyella i la pell de llimona i poseu-ho en bols o plats i deixeu-ho refredar.
Si es vol, es pot posar una mica de canyella en pols per sobre.

Aquest és un postre boníssim, molt senzill de fer i com que es fa amb farina d’arròs enlloc de farina de blat, les persones intolerants al gluten en poden menjar.

Font foto: Tastets

Deixa una resposta