Les coques de sagí, també dites ensaginades, són unes pastes seques, petites i cruixents, de diferents formes, típiques de les Terres de l’Ebre, tot i que també es poden trobar a molts altres llocs dels Països Catalans.
Ingredients:
400 g de sucre
400 g de llard
4 rovells d’ou (o els ous sencers)
800 g de farina
pela de llimona ratllada
Elaboració:
Poseu en un gibrell el llard, els rovells, el sucre i la pela de llimona ratllada. Barregeu-ho bé i aneu-hi afegint la farina a poc a poc, fins que quedi una pasta consistent, ni massa tova ni massa compacta. Poseu la pasta al damunt d’una superfície plana i esteneu-la amb un corró fins a un gruix d’uns 2 cm. Llavors l’aneu tallant amb un motllo de la forma que es vulgui, donant-hi formes de petita coca, mitja lluna, estrella, cor, etc.
Feu-ho coure al forn, a temperatura mitjana. Segons la gruixària, amb 10 o 15 minuts n’hi ha prou.
Un cop cuites, les podeu pintar amb ou o empolsar amb sucre.
I per si no ho sabíeu el sagí o llard és molt ric en vitamina D, nutrient imprescindible per a la salut òssia.
Recepta extreta del llibre: Catalunya per sucar-hi pa, de Jaume Fàbrega.
Font foto: www.comarcarural.com
Tweet |
Etiquetes: receptes
Quan poso la llanda al forn, poso baix, dalt o baix i dalt? Gràcies.
Millor que encenguis les 2 parts, dalt i baix.